Există şase tipuri de sindrom Ehlers-Danlos, toate fiind provocate de defectul de colagen. Forma benignă care în mod obişnuit nu este fatală se numeşte hipermobil, cunoscut ca tipul II, însă durerile cronice, loviturile şi alte simptome pot afecta viaţa persoanelor afectate.
Tahicardia posturală ortostatică este o formă de diautonomie sau disfuncţie a sistemului nervos autonom, acesta administrează toate funcţiile corpului care sunt realizate fără gândirea persoanei – de la respiraţie, pomparea sângelui şi digerarea mâncării. Printre simptomele asociate afecţiunii se numără oboseala cronică şi greutate cognitivă.
Mastocitoza sistemaică este printre cele mai noi afecţiuni şi una dintre cele mai puternice. Celulele mastoidiene ajută sistemul imunitar să rămână alert. Însă, celulele unor persoane sunt atât de active încât percep orice faptor extern (mâncarea, medicamentele, temperaturile) ca pe o ameninţare.
Persoanele care suferă de sindromul Ehlers-Dantos deseori suferă şi de tahicardie posturală şi de mastocitoză sistematică, însă relaţia dintre cele trei a rămas un mister deoarece este greu de studiat o condiţie care se manifestă diferit la fiecare pacient în parte. Toate cele trei afecţiuni sunt mult mai frecvente la femei, decât la bărbaţi.
Pentru detectarea bolii nu există încă teste şi nu există un tratament sigur. Persoanele cu acest sindrom poartă deseori brăţări pentru încheieturi pentru a reduce dislocarea şi sunt obişnuiţi să se descurce cu durerile.
Toate persoanele implicate în studiu aveau un lucru în comun, un nivel anormal al proteinei numite triptaze. Majoritatea persoanelor cu celule mastoidiene au un nivel normal al triptazelor.
Sursa: Mental Floss
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: