Ultimul episod al seriei, va prezenta „o faţă diferită a României”, promovând frumuseţile, tradiţiile şi zonele rurale pe timpul iernii. Realizarea acestuia a fost posibilă cu sprijinul Carrefour Romania, alături de susţinerea European Nature Trust.Premiera documentarului a avut loc vineri, 23 septembrie, în cadrul unui eveniment organizat în Bucureşti.
“Wild Carpathia, dupa cum bine ştiţi, este o serie de documentare care aduce în prim plan frumuseţea României şi aspectele ei naturale mai puţin cunoscute sau văzute. Pentru Carrefour Romania, Wild Carpathia a devenit un proiect de suflet, pentru că ne dorim să investim constant în comunităţile în care activăm şi în iniţiative care au un impact pozitiv asupra acestora. Pentru noi, implicarea in cel de-al patrulea episod din seria de documentare a însemnat un demers prin care ne-am asumat şi reconfirmat iniţiativa de a contribui la conservarea comorilor naturale şi a obiceiurilor locale, care sunt importante din toate punctele de vedere pentru patrimoniul naţional”, a declarat Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamică Comercială&Pricing Carrefour România.
Documentarul Wild Carpathia prezintă minunile naturii din munţii şi pădurile României. Prezentatorul şi poetul Charlie Ottley, care semnează şi scenariul seriei, îşi conduce telespectatorii prin ţara noastră şi le dezvăluie satele tradiţionale, mănăstirile, cultura autentică. Al patrulea episod Seasons of Change va ilustra faptul că în interiorul ţării noastre se afla, poate, singurul peisaj medieval care s-a conservat de-a lungul vremii, în ciuda defrişărilor şi a altor fenomene care ameninţă locurile în care natura se desfăşoară în toată splendoarea ei.
„Sunt extrem de încântat de acest ultim episod din seria Wild Carpathia. Am lucrat 14 luni la acest proiect şi am prelucrat peste 90 de ore de filmare într-un material de 55 de minute. Cu ajutorul oamenilor, printr-o mare campanie de strângere de fonduri, cu ajutorul Carrefour şi a altor susţinători, am creat un film ce sperăm să schimbe inimile şi mentalităţile oamenilor. România deţine cea mai mare biodiversitate din Europa, un adevărat habitat pentru speciile sălbatice, în care trăiesc cela mai mari animale carnivore din Europa. De asemenea, ofera un peisaj autentic şi istoric. Toate aceste comori sunt ameninţate pe termen scurt şi lung. Mesajul central transmis de seria Wild Carpathia este următorul: pentru a asigura un viitor prosper în mediul rural din România, trebuie să găsim modalităţi de a conserva valorile naturale şi culturale ale tării”, povesteşte Charlie Ottley, realizatorul documentarelor.
Cunoscutul producător de televiziune din Marea Britanie a ajuns, de fapt, unul dintre cei mai importanţi ambasadori neoficiali ai ţării noastre, alături de Prinţul Charles al Marii Britanii. Documentarele lui Charlie Ottley despre pădurile virgine din Carpaţi au fost difuzate în 120 de ţări şi traduse în peste 20 de limbi. Acum, realizatorul a revenit pentru a patra şi ultima parte a proiectului.
Mai multe informaţii despre documentare pot fi regăsite pe website-ul oficial http://www.wildcarpathia.tv/.