Conform CSID, acestea sunt ingredientele nocive care pot fi găsite în îngheţată:
Dietil Glicol – o substanţă chimică ieftină folosită ca emulgator în loc de ouă. Ea este folosită şi în antigel sau în produsele analgezice.
Piperonal – un produs chimic ce imită aroma de vanilie, dar care este folosit pentru a distruge păduchii.
Aldehidă C 17 – folosit pentru îngheţata cu aromă de cireşe, acesta este un lichid inflamabil utilizat, de asemenea, în coloranţii cu anilină, materialele plastice şi cauciuc.
Acetat de etil – folosit pentru a oferi aroma de ananas, este, de asemenea, un agent de curăţare utilizat pentru articolele din piele. Vaporii săi sunt cunoscuţi pentru provocarea afecţiunilor cronice ale organelor.
Butilaldehida – utilizată pentru îngheţata cu nucă, este, de fapt, un ingredient al cleiului de cauciuc.
Acetat Acrilic – utilizat pentru aroma de banane, acesta este şi un solvent pentru vopsea.
Acetat de Benzil – folosit pentru aroma de căpşuni, este un solvent al azotaţilor.
Este indicată citirea cu atenţie a etichetei, iar în cazul în care aceste ingrediente se găsesc pe amabalaj, ar fi ideală prepararea acestui desert în casă.
Sursa: CSID