Cosmetica nu reprezintă singura armă ce ne poate ajuta să ţinem departe semnele îmbătrânirii. O viaţă echilibrată şi o alimentaţie adecvată sunt formulele majore pentru combaterea ridurilor. Cele 6 alimente „anti-aging” prin excelenţă pe care ni le recomandă specialiştii sunt: avocado, spanacul, portocalele, iaurtul, ovăzul şi ceaiul verde.
Astfel, avocado intră pe lista alimentelor benefice, graţie conţinutului său în grăsimi monosaturate, menţinându-ne pielea hidratată şi ajutând la combaterea apariţiei ridurilor, în timp ce nutrienţii săi funcţionează ca un factor natural de protecţie solară.
Spanacul şi-a meritat locul pe lista alimentelor „anti-aging” datorită înaltului conţinut de vitamina A şi C, prima prevenind pierderea elasticităţii pielii, iar cea de-a doua contribuind la reapariţia de noi celule la nivelul pielii, astfel încât, aceasta să apară întinerită.
Cu marea lor putere de hidratare şi înaltul conţinut de apă, portocalele sunt un alt aliment cu mare potenţial de întinerire a pielii.
Iaurtul, care beneficiază de numeroase componente care aduc organismului calciu, acid lactic, potasiu, magneziu şi vitamina D, are o mare putere de a combate îmbătrânirea şi oferă pielii strălucire.
Cereala cea mai populară în rândul celor care-şi îngrijesc silueta, ovăzul, şi-a câştigat faima pentru motive binemeritate. Conţinutul său ridicat de fibre şi nutrienţi menţine nivelul de umiditate din piele, evitând în acelaşi timp apariţia ridurilor şi a liniilor de expresie.
Ultimul, ceaiul verde, este un alt aliment dintre marii aliaţi pentru întinerirea pielii. Infuzia de ceai verde conţine cea mai mare cantitate de antioxidanţi. Concret, este vorba despre polifenoli care ajută la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi, polifenolii putând inversa efectele îmbătrânirii atât în interior, cât şi în exterior.
Sursa: Rador