Home » D:News » O foloseşti de cel puţin două ori pe zi, dar nu ştii din ce este făcută în realitate periuţa ta de dinţi

O foloseşti de cel puţin două ori pe zi, dar nu ştii din ce este făcută în realitate periuţa ta de dinţi

O foloseşti de cel puţin două ori pe zi, dar nu ştii din ce este făcută în realitate periuţa ta de dinţi
Publicat: 17.11.2015
Este cunoscut faptul că recilarea ne responsabilizează şi ne ajută să protejăm mediul înconjurător, dar este imposibil de crezut că unele lucruri din coşul de reciclare se pot transforma în nişte produse neaşteptate.
1. Periuţele de dinţi
 
Plasticul din mânerul unei periuţe de dinţi este făcut, de către unele companii, din paharele de la iaurt. (Nu vă faceţi griji: periile sunt noi.)
 
2. Sicriele
 
Există companii în lume care oferă sicrie ecologice, unele dintre acestea sunt biodegradabile şi sunt făcute din hârtie reciclată sau bambus.
 
3. Jachetele de iarnă
 
Căptuşeala din poliester din straturile interioare ale gecilor pot fi create din plasticul sticlelor vechi, unele jachete utilizează conţinutul a 150 de containere cu plastic.
 
4. Piese auto
 
Dacă nu conduceţi o maşină clasică, atunci e foarte mare probabilitatea ca vehicolul pe care l-aţi ales să aibă componente fabricate din capacele de la sticle reciclate şi containere. Pernele pentru scaune, garniturile de la roţi şi alte elemente sunt la fel printre piesele care folosesc materiale reciclate.
 
5. Echipamentele de joacă
 
Plasticul rezistent din care sunt confecţionate toboganele, leagănele şi alte echipamente de agrement sunt de multe ori produse din polietilenă de înaltă densitate. Acelaşi tip de material dur se regăseşte şi în cutiile pentru lapte.
 
6. Bâtele de baseball
 
Bâtele din aluminiu utilizate în jocurile de la stickball sau baseball pot fi obţinute în urma recilcării cutiilor de aluminiu. Din acelaşi aluminiu reutilizat se mai pot face, de asemenea, plăcuţe de înmatriculare, diferite plăci şi pioneze. Aluminiu poate fi refolosit pe un termen aproape nelimitat fiindcă acest metal este rezistent la rugină.
 
7. Sacii de dormit
 
La fel ca în cazul jachetelor, un sac de dormit poate fi umplut cu materiale din plastic reciclat sau materiale din fibre. 
 
8.  Cartoanele de la ouă
 
Containerele de fructe de padure sau cele pentru ouă din magazinul alimentar sunt confecţionate din ziare vechi.
 
9. Săpunurile
 
Ai putea fi surprins să afli că hotelurile nu aruncă întotdeauna ceea ce rămâne din săpunul de la duş, care de multe ori rămâne intact. Resturile de săpun, în special cele rămase nefolosite, pot fi trimise în ţări străine în care produsele de igienă şi curăţare sunt mai greu de găsit.
 
10. Drumuri
 
Şindrila de pe acoperiş, eliminată din uz, este o resursă tot mai mare pentru producătorii de asfalt. Vechile piesele sunt utilizate pentru a îmbunătăţi calitatea pavajului. În acelaşi timp şi sticla reciclată poate fi, de asemenea, folosită pentru marcajele rutiere.
 
Sursa: Mental Floss
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase