După ce au secvenţiat ADN-ul acestei bacterii imune, ei au testat-o pe şoareci, celule sangvine umane şi musculiţe de oţet şi cereale, unde au obţinut rezultate pozitive.
Omul de ştiinţă rus Anatoli Brouchkov, de la Universitatea de Stat din Moscova, a decis să fie primul cobai uman, după ce s-a injectat cu ea.
„Am început să lucrez mai mult şi nu am făcut nici gripă în ultimii doi ani. După experimentele de succes pe şoareci, m-am gândit că ar fi interesant să încerc cultura bacteriană inactivă”, a afirmat el.
Cercetătorul rus este convins că este în afara oricărui pericol deoarece bacteria se găseşte de fapt în apa din regiune, pe care oamenii din zona respectivă o beau de ani de zile. „Ei chiar par să trăiască mai mult decât alte populaţii. De aceea cred că nu este niciun pericol pentru mine”, a adăugat Anatoli Brouchkov.
Deşi acesta nu este tocmai un experiment ştiinţific adecvat, Anatoli Brouchkov afirmă că bacteria pare să fi avut un efect benefic asupra lui.
„Nu este un experiment ştiinţific, aşa că nu pot descrie profesional efectele. Pentru mine este clar că nu am mai făcut gripă de doi ani. Probabil că sunt şi nişte efecte secundare, dar ar trebui să existe unele echipamente medicale speciale pentru a le localiza. Desigur, astfel de experimente trebuie efectuate în clinică, cu echipament special şi cu realizarea unor statistici. Apoi putem vorbi în mod clar de toate efectele” a opinat cercetătorul.
Oamenii sunt cu siguranţă interesaţi de posibilităţile de obţinere a tinereţii veşnice, numai dacă te ei după câte suplimente alimentare se vând sau după lucrurile ciudate la care recurg unii, precum injectarea propriului sânge în faţă.
În cazul în care această bacterie va avea efecte bune, iar oamenii de ştiinţă ii vor putea spori puterea, rezultatul final ar putea face pe cineva foarte bogat.
„Trebuie să lucrăm cu aceste bacterii care previn îmbătrânirea. Cred că această ştiinţă ar trebui să se dezvolte. Ce ţine acest mecanism în viaţă şi cum îl putem folosi pentru propriile noastre avantaje?”, se întreabă Anatoli Brouchkov.
Aceste bacterii pot deţine, de asemenea, cheia pentru fertilitate – ele au permis femelelor şoarece în vârstă să se reproducă, după ce nu mai erau capabile de asta, şi au vindecat plantele.
Sursa: The Telegraph