Medicii de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston au conectat monitoarele pacienţilor la acest sistem informatic, despre care se spune că ar fi mai bun decât medicii umani în ceea ce priveşte rapiditatea de detectare a unei afecţiuni.
Sistemul a fost încărcat cu informaţii ce provin de la peste 250.000 de persoane, în ultimii 30 de ani, şi se bazează pe aceste date pentru a formula diagnosticări rapide.
O diagnosticare rapidă poate duce la o vindecare rapidă, salvând potenţial numeroase vieţi şi prezicând, în alte cazuri, decesul iminent al unora dintre pacienţi.
Sistemul colectează date medicale la fiecare trei minute şi face diverse măsurători biologice – de la concentraţia de oxigen şi până la tensiunea arterială.
„Putem să prezicem cu o acurateţe de 96% momentul probabil în care un pacient va muri. Dacă acel computer îţi spune că urmează să mori, atunci vei muri probabil în următoarele 30 de zile”, a declarat medicul Steven Horng, coordonatorul proiectului.
La începutul acestui an, medicii de la acelaşi spital din Boston au devenit primii din Statele Unite care au folosit Google Glass în serviciile lor medicale zilnice.
Medicii încarcă înregistrările medicale ale pacienţilor într-o pereche de ochelari Google Glass şi le verifică online în timp ce fac vizite în saloane în loc să frunzărească dosare voluminoase în birourile lor.
Medicii au instalat şi o serie de coduri în panourile electronice amplasate în faţa camerelor pacienţilor, pentru a putea să acceseze instantaneu înregistrările medicale ale acestora.
Sursa: Mediafax