Potrivit comunicatului remis de Google, motorul principal al acestui program sunt universităţile, care vor instrui şi sprijini profesorii şi elevii din licee şi şcoli generale.
Prin acest program, universităţile primesc finanţare de până la 15.000 de dolari din partea Google, pentru pregătirea viitoarei generaţii de specialişti IT.
Pentru a primi finanţare, universităţile trebuie să dezvolte workshop-uri şi alte tipuri de proiecte de instruire pe zona de computer science, la nivelul liceelor şi gimnaziilor. Acestea pot fi sub formă de seminarii de pregătire offline sau online, dar şi sub forma de resurse oferite profesorilor şi instituţiilor respective.
Universităţile interesate să se înscrie în programul CS4HS 2014 o pot face urmând următorul link: http://goo.gl/BHRFYn. Data limită pentru înscrierea proiectelor este 17 februarie.
Mai mult detalii despre CS4HS 2014 pot fi găsite pe pagina programului: http://cs4hs.com/index.html.
În 2013, prin programul CS4HS, Google a finanţat 34 de proiecte de educaţie pe zona de computer science din 18 ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.
Pentru universităţile din Europa, valoarea finanţării care poate fi obţinută pe un proiect se ridică la 15.000 dolari şi depinde de numărul de participanţi în cadrul seminariilor. Alegerea proiectelor care vor primi finanţare se face în urma unui proces de evaluare a lor.
În ediţiile anterioare ale programului, Universitatea Politehnică din Bucureşti a fost una dintre instituţiile care au primit finanţare în cadrul programului. Proiectul a vizat organizarea a două sesiuni de seminarii pentru liceeni pasionaţi de informatică din toată ţara.
Fondată în 1998, de Larry Page şi Sergey Brin, Google este astăzi o companie prezentă pe toate marile pieţe globale. Google are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia.
Google, proprietarul celui mai popular motor de căutare pe internet, a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou în Bucureşti, echipa din România fiind coordonată de Dan Bulucea.