Peste două săptămâni, miercuri, 25 septembrie, se va inaugura primul Festival al Ştiinţelor din România. Bucharest Science Festival îşi propune să dezvăluie publicului larg fascinaţia pentru cunoaşterea ştiinţifică, această "candelă în intuneric" după cum o descria Carl Sagan.
Timp de 5 zile, între
25 şi 29 septembrie, expoziţii, conferinţe şi dezbateri, experimente şi demonstraţii, proiecţii de documentare vor deschide participanţilor perspective noi asupra Universului şi vieţii. Programul festivalului este disponibil la
www.BucharestScienceFestival.ro.
”Ştiinta este fascinantă. Dincolo de aplicaţiile practice, dincolo de toate invenţiile care ne fac viaţa mai uşoară, mai placută şi mai lungă, dincolo de antibiotice, de navele spaţiale sau de acceleratoarele de particule, cunoaşterea ştiinţifică atrage prin capacitatea unică de a deschide porţile Universului, de a ne permite să înţelegem cum acesta funcţionează.” a declarat Toma Pătraşcu, vicepreşedinte al ASUR şi Director al Festivalului.
”Copiii, de la cea mai fragedă vârstă, sunt animaţi de o sete extraordinară de cunoaştere, dar, în lipsa unui mediu propice, aceasta poate să dispară. Sperăm ca prin acest Festival să reuşim să-i încurajăm să-şi pună întrebări şi să caute răspunsuri la ele şi, mai ales, să le transmitem măcar o particică din fascinaţia şi plăcerea de a descoperi misterele lumii.” a declarat Iulia Zamfir, Managing Partner al Parentime.
Menţionăm câteva evenimente din calendarul Festivalului:
-
Expoziţii:
-
Xperiment! – Omul şi Viaţa: Cum suntem alcătuiţi noi, oamenii? Cum ne funcţionează corpul? O expoziţie interactivă pentru întreaga familie, prezentată de Da Vinci Learning (Institutul Francez din Bucureşti, Bd. Dacia 77)
-
O privire spre tehnologia trecutului: O colecţie impresionantă de aparate şi echipamente din secolele trecute (Muzeul Naţional de Istorie a României, Calea Victoriei 12)
-
Magia Realităţii: Seară de seară, proiecţii de filme documentare urmate de prezentări susţinute de oameni de ştiinţă la Libraria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Elisabeta 38)
-
Proiecţii de filme documentare: Timp de cinci zile, un maraton al filmelor ştiinţifice vor oferi noi perspective asupra Universului şi vieţii. De la Fizică la Biologie, de la Astronomie la Matematică, o selecţie a celor mai bune documentare realizate de BBC sau de alte case de producţie te invită să descoperi frumuseţea ştiinţei (Cinema Elvira Popescu, Bd. Dacia 77 şi Cinema Studio, Bd. Gh. Magheru 29)
-
Observaţii astronomice pentru public
Bucharest Science Festival este organizat de către Asociaţia Secular-Umanistă din Romania (ASUR) împreună cu Centrul de cursuri pentru părinţi Parentime.
Dorim să le mulţumim tuturor sponsorilor şi partenerilor noştri fără de care acest proiect nu ar fi putut fi dus la bun sfârşit. În mod particular, recunoştinţa noastră se îndreaptă către Da Vinci Learning, postul de televiziune educaţională pentru întreaga familie, compania System Plus, unul dintre cei mai importanţi şi mai vechi parteneri HP şi Dell în România, şi Institutul Francez din Bucureşti.
De nepreţuit s-a dovedit şi sprijinul în ceea ce priveşte brandingul şi comunicarea, asigurate cu promptitudine şi profesionalism de către echipa Eventness.
În fine, mesajul nostru nu ar fi putut fi transmis fără ajutorul acordat de către Grupul Mediafax, Digi 24 TV si de către Affichage România, cărora le mulţumim pentru încrederea acordată.
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
Alexandru Toma Pătraşcu
vicepreşedinte ASUR
0788 39 25 39
www.asur.ro
Parentime este cel mai important centru de cursuri pentru părinţi din România. Compania a fost înfiinţată din dorinţa de a oferi părinţilor instrumentele necesare pentru a transforma creşterea copiilor într-o experienţă plăcută şi relaxantă. A fi părinte este cel mai dificil „job” al vieţii şi nu ar trebui să fie singurul pentru care să nu ai o pregătire formală.
Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în martie 2010, cu scopul de a promova valorile umanismului secular. Proiectele şi campaniile ASUR sunt menite să popularizeze cunoaşterea ştiinţifică şi să promoveze principiile unui stat laic.