Don Pettit a trăit aproape un an pe ISS, fiind trimis acolo în trei misiuni. În tot acest timp el a perfecţionat arta fotografiei ce imortalizează Pământul din spaţiu, realizând mii se imagini uimitoare.
Astrofotograful Christoph Malin a fost cucerit de pasiunea pe care Pettit o pune în munca sa şi ca urmare a acestui fapt a creat timelapse-ul de mai jos în care a combinat un discurs al astronautului cu o serie de imagini surprinse chiar de acesta.
În video, pe lângă imaginile ce surprind orice privitor, în acest montaj îl putem urmări pe Don Pettit în timp ce explică cum sunt realizate fotografiile din cupola ISS cu cele 7-8 camere ce sunt dotate cu lentile diferite. El povesteşte că pentru fotografierea unui oraş de la bordul ISS ai la dispoziţie între 3 şi 4 secunde pentru a realiza acest lucru, deoarece parcurgi 40000 de km în 90 de minute. Dacă ratezi şi nu faci poza, trebuie să aştepţi 11 zile pentru a o încerca iar să surprinzi acel oraş.
Deşi creaţia lui Malin are 16 minute ea merită din plin să fie văzută, mai ales că aveţi posibilitatea de a experimenta un fenomen despre care astronauţii au vorbit îndelung. Încă din zilele lui Apolo, astronauţii vorbesc despre sentimentul pe care îl au după ce au petrecut câteva zile în spaţiu. Astronautul saudit Sultan bin Salman Al-Saud, care a călătorit în spaţiu în 1985 a comentat asupra acestui subiect mărturisind: „În prima zi toţi arătăm spre ţările noastre. În a treia sau a patra zi arătăm spre continentele de unde ne tragem. dar din a cincea zi ne dăm seama că există doar un singur Pământ”.
Sursa: Slate