Home » D:News » Descoperire surprinzătoare: persoanele care adoră mâncărurile picante prezintă un risc mai mare de a avea probleme cu alcoolul

Descoperire surprinzătoare: persoanele care adoră mâncărurile picante prezintă un risc mai mare de a avea probleme cu alcoolul

Descoperire surprinzătoare: persoanele care adoră mâncărurile picante prezintă un risc mai mare de a avea probleme cu alcoolul
Publicat: 27.02.2013
Cercetătorii au descoperit că persoanele care adoră mâncărurile picante prezintă un risc sporit de a suferi de probleme cu alcoolul.

Oamenii de ştiinţă afirmă că mâncărurile picante şi alcoolul stimulează receptorii opioizi din creier, stimulând eliberarea unor endorfine ce sunt produse în mod natural.

Sung-Gon Kim, un profesor de psihiatrie de la Universitatea Naţională Busan din Coreea de Sud, a descoperit că legătura dintre alimentele picante şi alcool se datorează modului în care ambele produse stimulează sistemele de recompensă din creierul uman.

Cercetătorul a descoperit că persoanele care sunt dependente de alcool au şanse mai mari de a fi fani ai alimentelor picante şi că medicamentele care tratează problemele cu alcoolul sunt mai eficiente în rândul persoanelor care preferă alimentele picante.

„În cazul oamenilor care preferă mâncăruri picante, sistemul opioid din creier este foarte uşor de activat de alcool sau de elemente picante”, a explicat profesorul în cadrul întrunirii anuale a organizaţiei Australian Neuroscience Society.

Atunci când cercetătorul a testat un medicament cunoscut sub numele de naltrexone pe două grupuri de persoane consumatoare de alcool, rezultatele au arătat că medicamentul era eficace în rândul persoanelor care preferau mâncăruri picante, însă nu avea efecte în cazul celorlalţi consumatori de alcool.

„Naltrexona blochează activarea sistemului opioid din creier, ce este iniţiată de consumarea băuturilor alcoolice; consumatorii nu mai simt nicio plăcere în cazul în care consumă acest medicament”, a explicat cercetătorul.

În cea de-a treia parte a studiului, profesorul Kim a descoperit că şobolanii care fuseseră modificaţi genetic să aibă probleme cu alcoolul consumau mai puţine băuturi alcoolice în cazul în care erau injectaţi cu ingredientul activ din ardeiul iute chili.

Injecţiile păreau să amplifice reacţia de recompensă din creier, indicând că şobolanii nu mai consumau alcool deoarece obţineau stimularea dorită de la ardei.

Peter Dodd, un profesor la Universitatea Queensland care a coordonat şedinţa în care profesorul Kim a prezentat rezultatele cercetărilor sale, afirmă că aceastea sunt „fascinante”. „Oamenii pot avea forme diferite ale receptorilor opioizi, unele persoane fiind mai sensibili, alţii mai puţin sensibil, reacţia la opiacee diferind ca urmare a moştenirii genetice. Aşadar, unii au o reacţie mai puternică la alimentele picante, dar totodată resimt un efect mai puternic şi în cazul medicamentelor care blochează reacţia opiacee din creier”, explică profesorul.

Sursa: SMH

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Scanările cerebrale dezvăluie un pericol ascuns în alimentele ultra-procesate
Scanările cerebrale dezvăluie un pericol ascuns în alimentele ultra-procesate
Curiosul drum al Japoniei, de la modernizare la război
Curiosul drum al Japoniei, de la modernizare la război
Ce au descoperit astronomii pe orbita unei stele antice?
Ce au descoperit astronomii pe orbita unei stele antice?
Ceva ciudat se întâmplă cu oamenii care nu mai merg la biserică, au observat cercetătorii
Ceva ciudat se întâmplă cu oamenii care nu mai merg la biserică, au observat cercetătorii
Povestea spărgătorului de nuci
Povestea spărgătorului de nuci
Celebritate, psihiatrie și control. Cum a fost distrusă actrița Frances Farmer de Hollywood și de sistemul psihiatric
Celebritate, psihiatrie și control. Cum a fost distrusă actrița Frances Farmer de Hollywood și de sistemul psihiatric
Curiozități Surprinzătoare Despre Smalț: Ce Impact Are Asupra Sănătății Tale? (P)
Curiozități Surprinzătoare Despre Smalț: Ce Impact Are Asupra Sănătății Tale? (P)
J.K. Simmons, actorul cameleonic care domină cinemaul de autor și blockbusterele
J.K. Simmons, actorul cameleonic care domină cinemaul de autor și blockbusterele
De ce vorbim singuri? Beneficii, explicații științifice și ce spun specialiștii
De ce vorbim singuri? Beneficii, explicații științifice și ce spun specialiștii
Stimularea unei singure proteine crește durata de viață și încetinește îmbătrânirea
Stimularea unei singure proteine crește durata de viață și încetinește îmbătrânirea
Test de cultură generală. Care este animalul cu cea mai puternică mușcătură?
Test de cultură generală. Care este animalul cu cea mai puternică mușcătură?
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Cum arată viața pentru adulții care încă nu au plecat de acasă
Cum arată viața pentru adulții care încă nu au plecat de acasă
De ce petrecerea de Crăciun la birou este, de fapt, tot muncă
De ce petrecerea de Crăciun la birou este, de fapt, tot muncă
Una dintre cele mai sângeroase organizaţii care provoacă teroare de peste 150 de ani: „Ei sunt, de fapt, urmaşii maimuţelor”
Una dintre cele mai sângeroase organizaţii care provoacă teroare de peste 150 de ani: „Ei sunt, de fapt, urmaşii maimuţelor”
Cum să mâncăm tot ce vrem de sărbători fără să ne fie rău?
Cum să mâncăm tot ce vrem de sărbători fără să ne fie rău?
Cea mai veche clădire din Anglia a fost construită în urmă cu 15 secole și încă mai este folosită
Cea mai veche clădire din Anglia a fost construită în urmă cu 15 secole și încă mai este folosită
Care sunt cele mai periculoase jucării de Crăciun și ce riscuri există pentru copii?
Care sunt cele mai periculoase jucării de Crăciun și ce riscuri există pentru copii?