Unul dintre cele mai importante sfaturi se referă la udarea bradului, arborele absoarbe o pătrime de apă pentru fiecare centimetru din diametrul său. Live Science notează că unele persoane apelează la diferite amestecuri pentru menţinerea prospeţimii bradului.
Txhukki Anderson, botanist din cadrul Tree Care Industry Association, susţine ca multe persoane amestecă o linguriţă de zahăr sau sirop de porumb în apă. Însă el afirmă că, de obicei, apa este suficientă.
În cadrul unui studiu din 2010, realizat de specialişti din cadrul Universităţii Wisconsin-Stevens Point, s-a dovedit că prin udarea bradului se reduce pierderea acelor de pe crengile acestuia. Les Werner, cercetător din cadrul studiului, susţine că adăugarea zahărului, a aspirinei sau a votcii nu ajută arborele. ”Apa proaspătă este cea mai bună soluţie,” afirmă el.
Desigur, pot fi realizate anumite trucuri pe care le puteţi încerca acasă pentru păstrarea bradului verde. Există şi un experiment amuzant pe care îl poţi face, dacă ai răbdare şi timp. Pentru el vei avea nevoie de:
Ce trebuie să faci:
Pregăteşte soluţia şi etichetează-ţi borcanele:
Prepararea probelor pentru teste:
1. Taie baza fiecărei crengi într-un unghi şi aşeaz-o într-un recipient separat
2. Adaugă suficient lichid din borcanul 1 în recipientul 1 pentru ca partea tăiată a crengii să fie complet scufundată în lichid
3. Continuă cu borcanul 2 şi vaza 2 şi aşa mai departe până când se termină toate soluţiile.
4. Amplasează recipientele într-un loc sigur la temperatura camerei.
5. Observă crengile o dată la două zile pe o perioadă de patru săptămâni, în timp ce adaugi o cantitate suficientă de lichid pentru a păstra scufundată doar partea tăiată a ramurilor.
Pentru cei care nu vor să experimenteze, există alte trucuri pe care le-ar putea utiliza pentru a păstra bradul verde pe perioada sărbătorilor:
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: