Home » D:News » Substanţa depistată în părul şi pe mâinile lui Aleksei Navalnîi, opozantul lui Putin

Substanţa depistată în părul şi pe mâinile lui Aleksei Navalnîi, opozantul lui Putin

Substanţa depistată în părul şi pe mâinile lui Aleksei Navalnîi, opozantul lui Putin
Credit foto: Profimedia
Publicat: 22.08.2020

Oficialii Ministerului Sănătăţii din regiunea siberiană unde criticul Kremlinului Aleksei Navalnîi a fost tratat a declarat că un laborator de poliţie a găsit pe părul şi pe mâinile acestuia o substanţă chimică de natură industrială, relatează Reuters.

Anterior, Alexander Murakhovsky, medicul şef al spitalului din Omsk, unde a fost tratat Navalnîi, a spus că au fost găsite urme de substanţe chimice industriale pe hainele şi degetele oponentului lui Putin.

Navalnîi, un critic acerb al preşedintelui Vladimir Putin, se află într-o stare gravă, după ce joi dimineaţă a băut un ceai despre care apropriaţii săi cred că a conţinut otravă.

În primă fază, medicii au declarat că starea sa gravă ar putea avea legătură cu o tulburare metabolică.

„Navalnîi a intrat în comă din cauza tulburărilor metabolice. Diagnosticul care ni se pare cel mai plauzibil presupune un dezechilibru al carbohidraţilor, adică o tulburare metabolică. Acest lucru ar putea fi cauzat de o scădere accentuată a zahărului din sânge, care a provocat o pierdere a cunoştinţei”, declarase anterior Alexander Murakhovskiy, şeful spitalului din Omsk, potrivit Mediafax.

Soția lui a cerut transferul în Germania

Soţia lui Aleksei Navalnîi, Iulia, i-a adresat preşedintelui Vladimir Putin o cerere ca soţul ei să fie transferat la o clinică din Germania.

Anterior acestei cereri, secretarul de presă al lui Putin, Dmitry Peskov, a declarat că Kremlinul nu a primit apeluri oficiale, ci a văzut doar mesaje pe reţelele de socializare. Peskov a spus că în acest caz „nu este nevoie de birocraţie inutilă”. Peskov făcea referire la medicii care s-au opus transferului lui Navalnîi.

Ulterior, Aleksei Navalnîi a fost transferat în Germania pentru tratament. Avionul-ambulanţă care l-a transportat pe Navalnîi a decolat sâmbătă dimineaţă spre Berlin.

Avionul-ambulanţă care l-a transportat pe Navalnîi a decolat sâmbătă dimineaţă, cu destinaţia Berlin, după 12 ore în care medicii ruşi au refuzat să permită transferul, potrivit purtătoareei de cuvânt a lui Alekei Navalnîi.

„Lupta pentru viaţa şi sănătatea lui Alexey abia începe”, a spus aceasta.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase