Home » D:News » Capacitate 2020. Barem de corectare pentru Limba şi literatura română, la Evaluarea Naţională

Capacitate 2020. Barem de corectare pentru Limba şi literatura română, la Evaluarea Naţională

Publicat: 15.06.2020

Ministerul Educației a publicat la ora 15:00 baremele de corectare la subiectele pentru proba de Limba şi literatura română, la examenul de Evaluare Naţională 2020.

Vezi aici Baremul de corectare pentru Limba română

Absolvenții de clasa a VIII-a care au participat, luni, la prima probă a examenului de Capacitate 2020 au avut de rezolvat două subiecte majore cu mai multe subpuncte.

Baremul de corectare la română, prima paginăLa primul subiect de la Evaluare Națională, pornind de la textul la prima vedere „Zborul”, scris de Sorin Titel, elevii care au absolvit clasa a VIII-a au avut mai întâi de analizat și de răspuns la mai multe cerințe.

Baremul de corectare la română, a doua pagina

La Subiectul I B au avut de redactat o compunere de minim 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului scris de Sorin Titel.

subiect romana
Subiectele la proba de Limba şi literatura română la Evaluarea Naţională

La subiectul II au primit un alt text, unde au avut de rezolvat mai multe cerințe, dar și de redactat o narațiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

subiecet romana
Subiectele la proba de Limba şi literatura română la Evaluarea Naţională

Baremul de corectare pentru Limba şi literatura română, la Evaluarea Naţională

Elevii au putut afla, la ora 15:00, cum vor fi punctați la aceste subiecte din Baremul de corectare pentru Limba şi literatura română, la Evaluarea Naţională 2020, publicat de Ministerul Educației.

Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au avut 120 de minute. Lucrările absolvenților de clasa a VIII-a vor merge la corectare în alt judeţ decât acela din care face parte elevul. Aici este inclus şi minicipiul Bucureşti.

Un singur elev a venit cu temperatură mai mare la prima probă de la Capacitate 2020

Ministerul Educației a anunțat că un singur elev din România a avut temperatura de peste 37,3 în momentul controlului epidemi0logic efectuat înainte de proba de astăzi.

Absolventul clasei a VIII-a este din Constanța și venise să susțină examenul de Limba română la Capacitate 2020.

El s-a prezentat la centrul de examen cu o branulă la mână, fiind în tratament pentru enterocolită.

Un număr de 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în București, s-au înscris la Evaluarea Națioanală care a început luni cu proba la Limba și literatura română.

Condiții stricte de examen la Capacitate 2020

Miercuri, absolvenții de clasa a VIII-a vor susține proba la matematică a examenului de Evaluarea Naţională 2020. Aceștia vor trebui să respecte aceleași reguli ca la proba de luni:

  • să nu intre în centrele de examen fără mască;
  • să se dezinfecteze la intrarea în unitățile de învățământ;
  • un aibă un act de identitate;
  • instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor;
  • creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen necesare pentru proba de Matematică.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen), iar contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie și 23 iunie. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice.

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase