Studiul care a avuns la această concluzie a fost efectuat de American Cancer Society între anii 2000 şi 2014 şi a fost publicat la 1 martie 2017 în revista de specialitate CA: A Cancer Journal for Clinicians, relatează Science News Magazine.
Per total însă, cazurile de cancer la colon sunt în descreştere. Aceasta este atribuită scăderii de consum de carne roşie şi a scăderii numărului de fumători. Creşterea în utilizarea aspirinei este de asemenea un factor, deoarece aceasta poate calma inflamaţiile care duc la creşterea tumorilor. Nu în ultimul rând, îmunătăţirile în depistarea şi tratamentul acestei afecţiuni joacă un rol important.
Obezitatea, ritmul de viaţă şi alimentaţia nesănătoasă fac ca boala să crească în ocurenţă la adulţii până în 50 de ani. În cei 15 ani de studiu, s-a observat o creştere cu 22% a ocurenţei cancerului de colon la această categorie, în timp ce la persoanele peste 50 de ani există o descreştere de 32%.
La persoanele de peste 65 de ani, cancerul de colon este extrem de răspândit, dar se observă (graficul de mai jos) o descreştere semnificativă a acestor cazuri.
Calitativ vorbind, este un lucru îngrijorător, având în vedere singura categorie în care s-a observat o creştere a cazurilor de cancer de colon este cea a persoanelor tinere. Aşadar, analizele medicale care depistează această boală ar trebui făcute mai devreme şi, desigur, este nevoie de o schimbare generală a alimentaţiei şi a modului de viaţă care se află la baza acestei probleme.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Motivul surprinzător pentru care cei mai mulţi oameni fac cancer
Nouă simptome ale cancerului pe care nu trebuie să le ignori
Cum poate opri aspirina progresul cancerului de sân?