Home » D:News » Poti rezista unui meniu de explorator?

Poti rezista unui meniu de explorator?

Poti rezista unui meniu de explorator?
Publicat: 29.09.2008
Un restaurant britanic ofera pentru pretul de 75 lire sterline portia, acelasi fel de mancare servit in fiecare zi de Sir Ernest Shackleton, in timpul aventurilor sale in Antarctica. Singura problema este ridicata de cele 6 000 de calori ascunse intr-un singur meniu, fara de care exploratorii antarctici din secolul trecut nu ar fi putut supravieti in temperaturile extrem de reci de la Polul Sud.

Acest meniu este oferit de restaurantul Green Pub and Grill din Londra pentru a aniversa astfel expeditia exploratorului britanic Ernest Shackleton, al doilea om care a ajuns la Polul Sud. Meniul antarctic era special adaptat pentru a asigura o cantitate suficienta de grasimi, proteine, carbohidrati si vitamine, organismului unui barbat adult nevoit sa strabata intinderile de gheata, acolo unde temperatura ajungea si la -70 de grade Celsius. Masa respectiva este, evident, in contradictie cu toate perceptele alimentatiei moderne sanatoase, dar reprezinta, de fapt, secretul supravietuirii in zone foarte reci, unde excesul de calorii asigura pastrarea in parametri optimi a temperaturii corporale a exploratorilor. La o singura masa, un astfel de explorator al gheturilor antarctice consuma: friptura de porc, de vita si de gasca (inlocuita deseori cu friptura de pinguin), fulgi de cereale, cartofi, batoane de ciocolata, ciuperci si spanac. Meniul Shackleton reprezinta totalul de calorii consumate de un barbat adult in trei zile. In conditiile antarctice, acest necesar pe trei zile era consumat la o singura masa. Evident datorita efortului fizic si a temperaturilor foarte reci, nu exista riscul ingrasarii. Circa 10 lire sterline din costul fiecari meniu antarctic vandut, va fi donat in fondul expeditiei spre Antarctica pe care descendentii lui Shackleton si ai camarazilor sai intentioneaza sa o organizeze in primavara anului viitor. “Am fost dintotdeauna un fan al exploratorului Shackleton, iar cand am auzit de intentia nepotilor sai de a organiza o expeditie antarctica pe urmele ilustrului lor stramos, m-am gandit ca acesta ar fi cel mai potrivit mod de a-mi aduce aportul personal pentru memoria sa“, declara Alexa Reid, manager al restaurantului Green Door.

Sursa : Sky News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Au trecut 236 de ani de când a venit pe lume unul dintre cei mai mari fizicieni ai lumii
Au trecut 236 de ani de când a venit pe lume unul dintre cei mai mari fizicieni ai lumii
Papa Francisc a început cea de-a cincea săptămână de tratament pentru pneumonie dublă
Papa Francisc a început cea de-a cincea săptămână de tratament pentru pneumonie dublă
Familia actorului Gene Hackman a cerut blocarea publicării raportului despre deces
Familia actorului Gene Hackman a cerut blocarea publicării raportului despre deces
Care este cel mai bun oraș din lume pentru mâncare în 2025?
Care este cel mai bun oraș din lume pentru mâncare în 2025?
Mituri și adevăruri despre gladiatorii romani
Mituri și adevăruri despre gladiatorii romani
Telescopul Webb a descoperit că galaxiile din Universul îndepărtat se rotesc în aceeași direcție
Telescopul Webb a descoperit că galaxiile din Universul îndepărtat se rotesc în aceeași direcție
Cercetătorii au dezvăluit secretul apei: poate exista în două faze lichide în același timp
Cercetătorii au dezvăluit secretul apei: poate exista în două faze lichide în același timp
O descoperire surprinzătoare relevă că megalodonul nu era așa cum au crezut cercetătorii
O descoperire surprinzătoare relevă că megalodonul nu era așa cum au crezut cercetătorii
Aleister Crowley: cum a devenit un proscris victorian nașul renașterii oculte
Aleister Crowley: cum a devenit un proscris victorian nașul renașterii oculte
Valentino Garavani, simbolul eleganței timpurii în lumea Haute Couture
Valentino Garavani, simbolul eleganței timpurii în lumea Haute Couture
Oamenii de știință au descoperit o metodă mai rapidă de reciclare a plasticului
Oamenii de știință au descoperit o metodă mai rapidă de reciclare a plasticului
Nucile la micul dejun ajută creierul pe tot parcursul zilei, arată un studiu
Nucile la micul dejun ajută creierul pe tot parcursul zilei, arată un studiu
Arheologii italieni, uimiți după ce o vilă din epoca romană a ieșit la suprafață din Lacul Fusaro
Arheologii italieni, uimiți după ce o vilă din epoca romană a ieșit la suprafață din Lacul Fusaro
Cea mai mică galaxie observată vreodată are „o milionime din mărimea Căii Lactee”
Cea mai mică galaxie observată vreodată are „o milionime din mărimea Căii Lactee”
Google vrea reguli mai relaxate pentru antrenarea Inteligenței Artificiale pe date publice
Google vrea reguli mai relaxate pentru antrenarea Inteligenței Artificiale pe date publice
Premierul Groenlandei îl acuză pe Donald Trump de lipsă de respect: „Este destul!”
Premierul Groenlandei îl acuză pe Donald Trump de lipsă de respect: „Este destul!”
Meteorologii anunță vreme foarte schimbătoare în următoarele săptămâni
Meteorologii anunță vreme foarte schimbătoare în următoarele săptămâni
Ziua care a marcat începutul unuia dintre cele mai mari imperii din istoria lumii
Ziua care a marcat începutul unuia dintre cele mai mari imperii din istoria lumii